Sign In

Remember Me

Skolval slår alla rekord – visst material tryter

I år har intresset för att arrangera skolval varit större än någonsin tidigare. I dagsläget har över 1750 skolor anmält sitt intresse för att anordna skolval och fler skolor kommer in hela tiden med sena anmälningar.

Det innebär att 2014 har Sveriges skolor slagit rekord med flera hundra skolor. Aldrig har intresset för skolval varit så stort som i år. Men det innebär också att visst material tryter då intresset har varit oväntat stort.

För de skolor som gör sena anmälningar kommer därför inte startpaket skickas ut, då dessa är slut. Alla skolor som anmälde sig den 26 augusti och innan får dock sitt startpaket, vilket levereras dagarna efter anmälan är registrerad. Hela startpaketet går att ladda ned som utskriftsvänliga PDF-filer här.

Även valpaketet påverkas. Av de drygt 1700 skolor som anmälde sig innan sista anmälningsdatum kommer de flesta få allt material. Men ungefär 50 av de ca 200 skolor som anmälde sig under den 25 och 26 augusti kommer ej att få en valurna. Skulle man sakna en valurna kan man enkelt lösa det genom att konstruera en själv med hjälp av en låda eller annat material. De som anmälde sig i tid får annars allt material, inklusive affischer, pins, instruktioner och annat.

De som gör en sen anmälan (efter sista anmälningsdatum) kommer inte att få en valurna och får således göra en själv. Även vissa material så som affischer och pins börjar ta slut. Vi skickar ut detta så länge lagret räcker men det finns inga garantier för om det kommer med i ett valpaket adresserat till en skola som gör en sen anmälan.

Av det mest väsentliga materialet (instruktioner, valkuvert och valsedlar) finns det dock gott om. Så länge den sena anmälan är öppen kan man förvänta sig att få detta levererat vilket är tillräckligt för att kunna genomföra ett avskalat skolval.