Sign In

Remember Me

Pressmeddelande: Sista anmälningsdag för skolval till Europarlamentsvalet.

Idag, den 6 maj vid midnatt stänger anmälan till Skolval 2014s Europaparlamentsval. Det är alltså den sista dagen att anmäla sin skola via anmälningssystemet för att arrangera ett EP-val nu i maj. I nuläget är det 249 skolor som är anmälda och antalet skolor har ständigt ökat under den senaste veckan.

- Vi vet av erfarenhet från Skolval 2010 att många skolor är ute med sina anmälningar i sista sekund. Med det i bagaget så hoppas vi på ett stort antal skolor som har anmält sig innan midnatt ikväll, säger Mattias Hallberg, ordförande för Sveriges Elevkårer. Vi ser med spänning även fram mot att få följa de anmälda skolornas valarrangemang. Förhoppningen är att eleverna får en givande erfarenhet och att det är roligt!

I år är det första gången som Skolval arrangerar val till Europaparlamentet. Valet arrangeras lokalt av elever eller av elever och lärare tillsammans. Skolorna kan arrangera sina val mellan perioden 12 till 23 maj.

Anmälan sker via Skolval 2014s hemsida: http://skolval2014.se/anmal-din-skola/

Se vilka skolor som är anmälda på: http://skolval2014.se/skollista/

Via hemsidan går det även att ta del utav material inför valet. Exempelvis så finns det ett ”sociala medier-kit”, instruktionsfilmer samt en längre EP-debatt med samtliga politiska ungdomsförbund som finns representerade på Skolval 2014s valsedlar.

Skolval 2014 drivs av Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd och Europeiska Ungdomsparlamentet på uppdrag av MUCF. Följ Skolval 2014 på Facebook: facebook.com/skolval2014, Instagram och Twitter: @skolval2014.

Kontaktperson är projektledare Lucas Nilsson som nås på 0709 11 78 43 samt lucas.nilsson@sverigeselevkarer.se.