Sign In

Remember Me

Pressmeddelande: Sista anmälningsdagen till Skolval 2014 inför riksdagsvalet

Imorgon, den 26 augusti klockan 23:59 stänger anmälan till Skolval 2014 inför riksdagsvalet. Det är ett stort intresse bland landets högstadie-och gymnasieskolor att arrangera skolval, i nuläget är det över 1 540 skolor som är anmälda.

Anmälan sker enkelt via hemsidan: www.skolval2014.se/anmal-din-skola.

Skolval arrangeras lokalt av elever eller av elever och lärare tillsammans. Skolorna avgör själva vilken dag som de vill arrangera sitt val under valperioden 1-12 september. Syftet med att arrangera ett skolval är att engagera unga i politiska samtal samt ge eleverna en möjlighet att testa på hur en valprocess går till. Givetvis är det gratis att genomföra ett skolval.

Skolval har i Sverige funnits i decennier och sedan 1998 har valresultatet sammanställts nationellt. Ofta kryddas skolvalen med kringaktiviteter så som debatter och temadagar.

– Vi är så himla glada över allt engagemang från både elever och lärare nu när vi närmar oss valperioden. Detta kommer bli det största och bästa skolvalet som någonsin arrangerats, säger Mattias Hallberg, ordförande för Sveriges Elevkårer.

Via följande länk så kan du se vilka skolor som i nuläget är anmälda: www.skolval2014.se/skollista. På hemsidan går det även att ta del utav material inför valet, exempelvis ett ”sociala medier-kit” samt instruktionsfilmer.

Skolval 2014 drivs av Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd och Europeiska Ungdomsparlamentet på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Följ Skolval 2014 på Facebook samt på Instagram och Twitter. Mer information finns på: www.skolval2014.se. Kontaktperson är informatör Malin Niklasson som nås på 0707- 230 498 samt malin.niklasson@sverigeselevkarer.se.