Sign In

Remember Me

Pressmeddelande: På söndag publiceras det preliminära valresultatet för Skolval 2014s Europaparlamentsval

Idag är det den sista dagen som skolorna kan arrangera skolval inför Europaparlamentsvalet. Startskottet för valperioden gick den 12 maj och avslutas vid midnatt idag, natten mellan den 23 och 24 maj. Skolorna behöver då ha rapporterat in sitt valresultat till Skolval 2014.

Det preliminära valresultatet publiceras på valdagen den 25 maj, klockan 22:20 på www.skolval2014.se.

- De senaste dagarna har många skolor haft sina skolval och vi har överösts av bilder, meddelanden och samtal från glada arrangörer. Det är fantastiskt att få ta del av skolval från norr till syd, säger Oskar Wallner, ordförande för Europeiska Ungdomsparlamentet.

Skolval arrangeras av elever, eller av elever och lärare tillsammans. Skolvals syfte är bland annat att öka intresset för politiska diskussioner. I år är det första gången som det arrangeras skolval till Europaparlamentsvalet. Totalt är det cirka 270 högstadie- och gymnasieskolor anmälda.

Skolval arrangeras även inför riksdagsvalet i höst. Sista anmälningsdag för detta skolval är den 26 augusti. Information om vilka skolor som i nuläget är anmälda går att se via hemsidan: www.skolval2014.se. På hemsidan går det även att ladda ner ett press-kit med illustrationer och logotyper.


Skolval 2014 drivs av Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd och Europeiska Ungdomsparlamentet på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Följ Skolval 2014 på Facebook samt på Instagram och Twitter.

Kontaktperson är informatör Malin Niklasson som nås på 0707- 230 498 samt malin.niklasson@sverigeselevkarer.se.