Sign In

Remember Me

Pressmeddelande: Nu drar valperioden för skolval till Europaparlamentet igång

Idag går startskottet för valperioden av Skolval 2014s Europaparlamentsval. I två veckor, från den 12 maj till den 23 maj så kommer skolval till EP-valet att arrangeras runtom på skolorna i Sverige, samt på skolorna Section Suédoise i Frankrike och El Colegio Sueco Costa Del Sol i Spanien.

Det är första gången som det arrangeras skolval till Europaparlamentet och i nuläget är det cirka 270 stycken skolor som kommer att arrangera skolval under de närmsta veckorna. Skolans valresultat ska vara inrapporterat senast vid midnatt den 23 maj.

– Vi ser med spänning fram mot denna valperiod, det är ju första gången som det arrangeras skolval till Europaparlamentsvalet, säger Oskar Wallner, ordförande för Europeiska Ungdomsparlamentet. Vi hoppas att skolorna lyckas med sina arrangemang, att det ger eleverna kunskap om EU och en god erfarenhet kring hur en valprocess går till.

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till skolvals EP-val via hemsidan: http://skolval2014.se/sen-anmalan/.

Information om vilka skolor som kommer att arrangera EP-val går att hitta via hemsidan: www.skolval2014.se. Via hemsidan går det även att se en längre EP-debatt med samtliga politiska ungdomsförbund som finns representerade på Skolval 2014s valsedlar.

Skolval 2014 drivs av Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd och Europeiska Ungdomsparlamentet på uppdrag av MUCF. Följ Skolval 2014 på Facebook, Instagram och Twitter.

Kontaktperson är informatör Malin Niklasson som nås på 0707- 230 498 samt malin.niklasson@sverigeselevkarer.se.