Sign In

Remember Me

Pressmeddelande: Elever lär sig arrangera lokala skolval

Måndag den 3:e mars åker Skolval 2014 ut på turné över hela landet. Totalt ska 20 orter besökas under fem veckor. Elever och lärare får lära sig vad Skolval 2014 är och hur ett bra skolval går till.

Ett skolval är ett val där elever röstar till Europaparlamentet eller till riksdagen. Sverige har en lång tradition av att anordna skolval och i år beräknas ungefär 1 500 högstadie- och gymnasieskolor delta. Alla val arrangeras lokalt av elever eller av elever och lärare tillsammans. Ofta kryddas de med kringaktiviteter så som debatter och temadagar.

– Skolval 2014 handlar om möten mellan ungdomar och möten mellan åsikter, säger Mattias Hallberg, ordförande för Sveriges Elevkårer. Vi hoppas att turnéstoppen blir en grogrund för intressanta politiska aktiviteter i skolorna. Det ska bli spännande att se vilka idéer som formas i mötena mellan olika elever.

Anmälan görs på skolval2014.se, där även turnéschema finns.

Skolval 2014 drivs av Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd och Europeiska Ungdomsparlamentet på uppdrag av Ungdomsstyrelsen. Följ Skolval 2014 på Facebook (facebook.com/skolval2014), Instagram och Twitter (@skolval2014).

Kontaktperson är projektledare Lucas Nilsson som nås på 0709 11 78 43 och lucas.nilsson@sverigeselevkarer.se.