Sign In

Remember Me

Pressmeddelande: 100 000 elever tar ställning i Europapolitiken

Om en månad idag är det Europaparlamentsval. Veckorna innan valet tar 100 000 elever ställning i lokala skolval. Det är första gången som skolval arrangeras i samband med Europaparlamentsvalet.

Ett skolval är ett val på en skola som arrangeras av elever eller av elever och lärare tillsammans. Ofta kryddas skolvalen med kringaktiviteter så som debatter och temadagar. Syftet är att engagera unga i politiska samtal.

Intresset för att arrangera skolval till Europaparlamentet har varit svalare än inför höstens riksdagsval. Fram till 6 maj går det fortfarande bra att anmäla sin skola på www.skolval2014.se. Där går det också att se vilka skolor som redan är anmälda.

– Ett skolval till Europaparlamentet är en fantastisk möjlighet att skapa intresse för Europafrågor, säger Oskar Wallner, ordförande för Europeiska Ungdomsparlamentet. Vi hoppas att fler skolor tar tillfället i akt och anmäler sig i dagarna som kommer.

Skolval 2014 drivs av Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd och Europeiska Ungdomsparlamentet på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Följ Skolval 2014 (@skolval2014) på Facebook, Instagram och Twitter.

Mer information finns på www.skolval2014.se. För frågor, kontakta Lucas Nilsson på lucas.nilsson@sverigeselevkarer.se och 0709 11 78 43.